Developer VGP loni zdvojnásobil zisk na 49,3 milionu eur

04.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. března (ČTK) - Developerská skupina VGP v loňském roce zdvojnásobila zisk na 49,3 milionu eur (zhruba 1,35 miliardy korun). Dařilo se jí hlavně na německém trhu. Růst očekává společnost i v letošním roce. ČTK o tom dnes informovala mluvčí firmy Petra Roušarová.

VGP loni uzavřela nové nájemní smlouvy v hodnotě 12,7 milionu eur (asi 348 milionu korun). Míra obsazenosti nemovitostí skupiny na konci roku 2014 klesla na 94 procent z předchozích 96,9 procenta. Skupina loni koupila 943.000 metrů čtverečních nových pozemků pro developerskou činnost, z toho 842.000 metrů čtverečních leží v Německu.

Právě německý trh je hlavním zdrojem růstu VGP. Developerské a nájemní činnosti ale firmě rostly i na jiných trzích, například v Estonsku, Rumunsku a České Republice. V ČR společnost nakoupila 54.000 metrů čtverečních nových pozemků.

Firma očekává, že se její výsledky budou zlepšovat i letos, potvrdily to prý už první dva měsíce. \"Pokud nenastanou žádné neočekávané události v ekonomice nebo na finančních trzích, měla by skupina VGP být schopna pokračovat v podstatném rozšiřování svého příjmu za pronájem a portfolia nemovitostí prostřednictvím dokončování a zahajování výstavby dalších nových budov,\" uvedl společnost v tiskové zprávě.

Skupina VGP, která projektuje, staví a pronajímá logistické areály a průmyslové parky, působí ve středoevropském regionu. Celkem má firma v plném vlastnictví pozemky o rozloze 2,950.280 metrů čtverečních, dalších 863.000 metrů čtverečních pak představují nové pozemky s opcí, které podléhají schválení.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK