Tesco v ČR loni prohloubilo ztrátu na čtyři miliardy korun

05.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. března (ČTK) - Obchodní řetězec Tesco v Česku ve finančním roce 2013/2014 prohloubil ztrátu na čtyři miliardy korun. V předchozím účetním roce propad činil 1,1 miliardy korun. Tržby řetězce klesly o 3,5 procenta na 42,4 miliardy korun. Vyplývá to u výroční zprávy společnosti. Podle řetězce jsou výsledky hospodaření ovlivněny mimořádným odpisem pozemků a budov, jinak společnost v ČR zůstává zisková.

Záporný výsledek hospodaření za finanční rok končící 28. února 2014 byl podle výroční zprávy ovlivněn především navýšením opravné položky k dlouhodobému majetku ve výši 4,362 miliardy korun. \"Bez započítání zmíněného mimořádného odpisu majetku si Tesco v České republice zachovává ziskovost,\" řekl ČTK mluvčí firmy Jiří Mareček.

\"Daří se nám držet pozitivní trend a navyšovat meziročně prodeje v prvních třech čtvrtletích tohoto finančního roku. Výsledky za celý finanční rok na úrovni skupiny Tesco zveřejníme v souladu s finančním kalendářem Tesco PLC dne 22. dubna 2015,\" dodal mluvčí.

Slovenský list Sme tento týden napsal, že společnost Tesco v rámci svého ozdravného plánu zvažuje odchod z některých zemí střední Evropy, včetně ČR a Slovenska. Společnost tyto informace nepotvrdila.

Tomáš Medek mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK