Japan Display postaví za 1,4 miliardy dolarů novou továrnu na LCD

06.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 6. března (ČTK) - Japonská společnost Japan Display postaví novou továrnu na výrobu displejů z tekutých krystalů (LCD). Celková investice má dosáhnout 1,4 miliardy dolarů (34,7 miliardy Kč), oznámila dnes firma. Podle informovaných zdrojů se budou v závodě vyrábět displeje pro chytré telefony Apple.

Výroba v novém závodě by měla začít v roce 2016. Díky závodu se kapacita výroby Japan Display zvýší o 20 procent.

Firma nepotvrdila, zda odběratelem displejů z nové továrny bude Apple. Uvedla, že informace o svých klientech neposkytuje. Zdroj agentury Reuters ale řekl, že Apple bude nejen hlavním odběratelem displejů, ale že by měl také do závodu investovat. Japan Display má podle zdroje značný zájem stát se hlavním dodavatelem Applu, neboť prodej jeho iPhonů celosvětově roste, zvláště pak v Číně. Apple nyní patří mezi nejziskovější firmy.

Společnost Japan Display vznikla v roce 2012 spojením divizí na výrobu obrazovek firem Sony, Toshiba a Hitashi. Loni se s akciemi firmy začalo obchodovat na burze v Tokiu. Minulý měsíc firma oznámila, že se jí po dvou čtvrtletích ztrát podařilo vrátit k zisku, a to díky poptávce od Applu a čínských výrobců chytrých telefonů. To je v ostrém kontrastu s konkurenční japonskou firmou Sharp, které výroba displejů naopak klesá.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK