Americké akcie v úvodu týdne rostou, GM přidává tři procenta

09.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. března (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování rostou, a oživují tak po velkém výprodeji z minulého týdne. Akcie největší americké automobilky General Motors (GM) připsaly tři procenta poté, co firma oznámila plány na odkup vlastních akcií v objemu pět miliard dolarů.

Dow Jonesův index po poledni newyorského času (17:00 SEČ) přidával 0,4 procenta na zhruba 17.994 bodů. Širší index S&P 500 vykazoval nárůst o 0,4 procenta na 2078 bodů a úhrnný index trhu Nasdaq byl na zhruba 4933 bodech se ziskem 0,1 procenta.

V pátek americké akciové trhy výrazně klesly a ztrátu zaznamenaly i za celý minulý týden. Investoři tak reagovali na údaje o pokračujícím silném oživování domácího trhu práce. Takový vývoj totiž může přimět centrální banku USA k rychlejšímu zvyšování úrokových sazeb.

Dnes trhy sledují mimo jiné americkou technologickou společnost Apple, která by dnes mohla podrobněji představit svůj nový produkt, kterým jsou chytré hodinky. Akcie Applu dopoledne přidávaly zhruba 0,8 procenta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK