A.Pöttinger investuje ve Vodňanech přes půl miliardy korun

24.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vodňany (Strakonicko) 24. března (ČTK) - Společnost A. Pöttinger, výrobce zemědělských strojů, do rozšíření závodu ve Vodňanech na Strakonicku investuje zhruba půl miliardy korun. ČTK to dnes řekla ředitelka závodu Jindra Susolová. Do poloviny roku 2016 tam mimo jiné vybuduje další dvě výrobní haly. Po dostavbě bude závod vyrábět asi 4000 strojů ročně. Díky investici firma vytvoří 140 nových pracovních míst.

\"Dotaci formou investičních pobídek CzechInvestu máme schválenou na celkové náklady za 550 milionů korun, investovat budeme do výstavby hal a strojního zařízení. Plánovaný počet nových pracovních míst je zhruba 140,\" uvedla Susulová.

Společnost A. Pöttinger s.r.o., která působí v České republice od roku 1999, vyrábí zejména stroje pro zpracování půdy, setí a sklizeň píce. Postupná výstavba výrobního závodu ve Vodňanech je koncipována tak, aby byl v cílovém stavu umožněn průběh celého výrobního procesu od vstupu a opracování surového materiálu přes jeho povrchovou úpravu až po finální montáž a expedici k zákazníkovi. Pro záměr globálně působící rakouská rodinná firma získala pozemek na okraji města v bezprostřední blízkosti silničního tahu E49 a železniční trati.

Záměr počítá se zastavěním plochy o celkové výměře nad 3000 metrů čtverečních. V první etapě se buduje místní komunikace, ve druhé se ztrojnásobí kapacita parkovací plochy na více než 350 míst, vybuduje vrátnice a manipulační plochy. Ve třetí se počítá s výstavbou univerzálních hal do pololetí roku 2016 a ve čtvrté výhledově s budováním manipulační a skladové plochy jihovýchod.

Firma A. Pöttinger má výrobní pobočky v rakouském městě Grieskirchen a v Bernburgu v Německu. Výkony vodňanského závodu za posledních pět let stouply z 648 milionů korun na loňských 1,59 miliardy korun. Valná většina zboží je určena na export. Společnost zaměstnává 390 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK