Saint-Gobain v ČR loni zvýšil zisk o pětinu na 3 mld. Kč

30.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. března (ČTK) - Stavební skupina Saint-Gobain loni v Česku zvýšila obrat meziročně o pět procent na 16 miliardy korun (583,6 milionu eur). Provozní zisk vzrostl o pětinu (20 procent) na rekordní tři miliardy korun (98 milionů eur), informovalo dnes vedení společnosti.

\"Do výsledků se promítá především situace na trhu stavebních materiálů, kde jsme v posledním roce zaznamenali výrazný nárůst kromě jiného také v prodejích inovativních materiálů. Znatelnou měrou se na nich podílí také větší export,\" poznamenal generální delegát Saint-Gobain Tomáš Rosák.

Společnost loni v Česku investovala 960 milionů korun, letos chce investice navýšit až na dvě miliardy korun. \"Naší největší letošní investicí je výstavba nové výrobní haly společnosti Saint-Gobain Sekurit v Hořovicích u Berouna, ve které stávající výrobu autoskel více specializujeme a zdvojnásobíme dosavadní výrobu,\" oznámil Rosák. Firmu tyto změny vyjdou na 1,2 miliardy korun.

Skupina Saint-Gobain, která je největším evropským prodejcem stavebních materiálů, na českém trhu působí již od roku 1992. Aktuálně do ní v Česku patří sedm společností spravujících 14 výrobních závodů. Ve svém portfoliu má 11 značek a pracuje pro ni více než 3800 zaměstnanců. Celosvětově pro ní pracuje téměř 190 tisíc lidí v 64 zemích. Letos firma slaví 350. výročí od svého vzniku,, v roce 1665 ji založili král Ludvík XIV. a Jean-Baptiste Colbert. Je tak nejstarší společností zapsanou v pařížském burzovním indexu CAC-40.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK