Klenotnictví ALO diamonds prodalo dva výjimečné šperky za zhruba sedm miliónů korun

24.04.2015 | , ALO diamonds
Tiskové zprávy


V březnu 2015 společnost ALO diamonds prodala smaragd, jenž je svou velikostí, barvou a čistotou opravdovým unikátem. S váhou přes 14 karátů může jeho hodnota zastínit nejeden diamant. Byl zakoupen jako samostatný kámen a jeho cena se pohybovala okolo 2 milionů korun. Z kamene se nyní vyrábí šperk, jehož design je tvořen ve spolupráci s klientem, jemu na míru.

ALO diamonds se také podařilo prodat šperk s přírodně žlutým diamantem. Jeho cena se vyšplhala přibližně k 5 milionům korun. Jednalo se o ruční výrobu, která probíhala na zakázku a trvala jeden měsíc. Šperk je z bílého zlata a jsou na něm umístěny menší kulaté a bagetové bílé diamanty. Samotný kámen je unikátní svým sytě žlutým přírodním zabarvením a svou váhou 5 karátů.

Tyto investiční šperky jsou opravdu výjimečné a to nejen díky vsazeným kamenům, ale také řemeslnému zpracování, které hodnotu šperku ještě zvyšuje“, říká Alojz Ryšavý, klenotník a majitel ALO diamonds.

V případě ALO diamonds se jedná o rodinné investiční šperky, to znamená, že klienti si je pořídili jako bezpečnou investici s předpokladem jejího budoucího zhodnocení. Oba byly prodány na pražské centrále. Společnost ALO diamonds v průběhu uplynulého roku prodala desítky podobně unikátních šperků.

Dle průzkumu společnosti De Beers, největšího těžaře diamantů na světě, poptávka po diamantových špercích roste. V roce 2013 se jich prodalo v celkové hodnotě 1,7 biliónu korun. Ve stejném roce se vydražil také historicky nejdražší drahokam za 1,7 miliard korun. Jednalo se o vyhledávaný růžový diamant o hmotnosti 59,6 karátu, který se vyznačoval nejvyšší čistotou. Celosvětově nejdražší smaragd prodala v roce 2010 ženevská aukční síň Sotheby´s za téměř 1 miliardu korun. Nese název Fancy Intense Pink a váží 24,78 karátu.


Pozn.: ALO diamonds dbá na naprostou diskrétnost svých zákazníků, proto o kupujících neuvádí bližší informace.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy