V představenstvu společnosti PPF bude po Štefunkovi Mlynář

22.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Členem představenstva společnosti PPF, která je hlavní poradenskou společností skupiny PPF v Česku, se stává k 1. červnu 2015 bývalý ministr a nynější šéf komunikace PPF Vladimír Mlynář. Dosud byl členem dozorčí rady společnosti. Představenstvo PPF opouští investiční ředitel PPF Martin Štefunko, který odejde ke konci května z vrcholového vedení skupiny. PPF o tom dnes informovala ČTK.

Do uvolněného místa v dozorčí radě byl ke stejnému datu zvolen Ladislav Chvátal, který byl zároveň zvolen do dozorčí rady PPF banky.

Mlynář (49) po kariéře novináře vstoupil v roce 1998 do politiky, kde působil až do roku 2005 opakovaně jako ministr a poslanec. V letech 2008 až 2009 pracoval pro společnost Telefónica O2. Do skupiny PPF nastoupil v roce 2010. Nyní je členem vrcholového vedení skupiny PPF a ředitel pro vztahy s veřejným sektorem.

Chvátal (52) do skupiny PPF přišel v roce 1994. Od roku 1998 do roku 2007 jako ředitel řídil rozvoj a mezinárodní expanzi skupiny Home Credit. Zároveň působil v roli výkonného ředitele skupiny PPF pro retailové bankovnictví a spotřebitelské financování s odpovědností za strategické řízení eBanky a ČP Leasingu. V letech 2009 až 2014 působil ve vedení PPF Partners.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Skupina vlastní aktiva přesahující 24 miliard eur (658 miliard Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK