Suntory jde přes akvizici za cílem být jedničkou na trhu nápojů

25.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 25. května (ČTK) - Japonský výrobce nápojů a potravin Suntory Beverage & Food koupí za zhruba 150 miliard jenů (30,8 milardy Kč) od tabákové společnosti Japan Tobacco její divizi nápojových automatů. Suntory to uvedla v dnešním sdělení a prohlásila, že se chce do pěti let stát největším prodejcem nealkoholických nápojů v Japonsku.

Japan Tobacco se ze segmentu nápojových automatů stahuje v situaci ostré konkurence na japonském trhu nealkoholických nápojů, kde velký počet aktérů soutěží o omezený koláč. Společnost už v únoru oznámila, že odchází z celého japonského trhu nápojů a jejich výrobu a prodej zastaví do konce letošního září.

Japan Tobacco má na trhu nealkoholických nápojů v Japonsku podíl 1,6 procenta. Daleko tak zaostává za hlavními hráči Suntory a Coca-Cola, z nichž každý ovládá více než 20 procent trhu.

\"Do roku 2020 se chceme stát jedničkou na trhu nápojů a víme, že to nebude snadné,\" řekl prezident Suntory Nobuhiro Torii. \"Nyní jsme v zájmu dosažení tohoto cíle získali silného partnera, \" citovala Toriiho agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK