Míra nezaměstnanosti v Německu je dál na rekordním minimu 6,4 pct

02.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 2. června (ČTK) - Míra nezaměstnanosti v Německu zůstala v květnu třetí měsíc po sobě na 6,4 procenta, což je nejnižší úroveň od znovusjednocení země v roce 1990. Počet registrovaných nezaměstnaných se dál mírně snížil, oznámil dnes spolkový úřad práce.

Počet lidí bez práce v květnu po sezonním očištění klesl proti dubnu o 6000 na 2,786 milionu. Analytici v anketě agentury Reuters odhadovali pokles počtu nezaměstnaných o 10.000. Loni v květnu bylo v Německu po očištění 2,907 milionu nezaměstnaných a míra nezaměstnanosti činila 6,7 procenta.

\"Hospodářský růst se sice v poslední době poněkud zpomalil, vývoj na trhu práce nicméně zůstává příznivý,\" řekl k údajům šéf úřadu práce Frank-Jürgen Weise.

Největší evropská ekonomika, na níž je závislá i řada českých podniků, loni vykázala růst o 1,6 procenta, což bylo nejrychlejší tempo za poslední tři roky. V prvním čtvrtletí ale meziroční růst zpomalil na 1,1 procenta. Německá vláda minulý měsíc zvýšila odhad letošního růstu ekonomiky na 1,8 procenta a se stejným tempem počítá i v příštím roce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK