Generálním ředitelem PNS je Petr Novák, finance řídí Čermák

02.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. června (ČTK) - Předsedou představenstva a generálním ředitelem První novinové společnosti (PNS) se dnes stal Petr Novák (42). Rozhodlo o tom nové představenstvo největšího českého distributora tisku. Do pozice finančního ředitele a místopředsedy představenstva obsadilo Františka Čermáka (48). Člen představenstva Cornelis Antonius van der Kolk (64) zastává nově zřízený post strategického ředitele.

Personální změny následují po odstoupení bývalého generálního ředitele Radomila Judy a finančního ředitele Pavla Borovky v minulém týdnu. Tři nové členy představenstva v pátek zvolila valná hromada PNS.

Novák do vedení přišel s dlouholetou manažerskou praxí v oblasti logistiky a distribučních procesů. Čermák zastával vedoucí pozice v bankovní i korporátní sféře. Van der Kolk, který má nově řídit strategii společnosti, pracoval v řídicích a poradenských funkcích tuzemských i zahraničních vydavatelství, uvedla PNS v tiskové zprávě.

V návaznosti na páteční změny v dozorčí radě, kdy odstoupili dosavadní předseda Eckart Bollmann a místopředseda Gunther Plank, byl na jejím prvním zasedání do funkce předsedy zvolen David Bregar z vydavatelství Czech News Center. Na místo místopředsedkyně byla zvolena Lucie Kočí z vydavatelství Vltava-Labe-Press.

První novinová společnosti je největším distributorem tisku v Česku. Současně provozuje síť maloobchodních prodejen tisku a doplňkového zboží. Hlavními akcionáři jsou vydavatelské domy Czech News Center (27,02 procenta), Mafra (26,27 procenta), Vltava-Labe-Press (26,04 procenta), Bauer Media (11,24 procenta) a Astrosat Media (9,00 procenta).

Firma loni vykázala konsolidované výnosy 3,37 miliardy korun. Čistý zisk meziročně klesl o čtyři procenta na 25,47 milionu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK