Šéf pojišťovny Generali Tillinger skončil, nahradil ho Mencl

05.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. června (ČTK) - Generální ředitel pojišťovny Generali Štefan Tillinger odchází ze skupiny Generali. Funkci ředitele pojišťovny převzal člen jejího představenstva Pavel Mencl. ČTK to dnes řekl mluvčí Generali Jiří Cívka. Důvod odchodu Tillingera neuvedl.

Tillinger (45) byl generálním ředitelem pojišťovny Generali od července 2011, k 1. srpnu téhož roku byl jmenován členem představenstva pojišťovny. V Generali působil v letech 2001 až 2008, nejdříve jako vedoucí odboru servisu a řízení odbytu, následně jako ředitel resortu obchodu a životního pojištění, později jako její generální ředitel a člen představenstva. V letech 2008 až 2010 zastával v České pojišťovně pozice náměstka pro distribuci a člena představenstva.

Pojišťovna patří do skupiny Generali, která je jedním z největších světových pojistitelů s předepsaným pojistným v roce 2014 přesahujícím 70 miliard eur. Se 65 milióny klientů ve více než 60 zemích zaujímá vedoucí postavení na trzích západní Evropy. Generali byla na českém trhu s tržním podílem 7,2 procenta loni čtvrtá největší.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK