Síkora končí ve funkci výkonného šéfa České asociace pojišťoven

10.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Tomáš Síkora (44) ukončí na základě dohody k 30. červnu své devítileté působení na pozici výkonného ředitele České asociace pojišťoven. Informace o nástupci bude zveřejněna až po jeho jmenování do funkce, sdělila dnes ČTK asociace. Podle informací Hospodářských novin stojí za Síkorovým odchodem neshody s prezidentem asociace a šéfem pojišťovny Kooperativa Martinem Divišem.

Podle zdrojů HN šlo o osobní problém, oba muži se už neshodli prakticky na ničem.

\"Věřím, že cenné zkušenosti i vytvořené kontakty budu moci využít i v další profesní praxi,\" okomentoval svůj odchod Síkora. Podle Diviše asociace musí pokračovat v práci na tom, aby pojišťovnictví bylo respektovaným partnerem nejen pro domácnosti a firmy, ale i pro zákonodárce, státní správu a regulátora.

Síkora na pozici výkonného ředitele asociace působil od května 2006. Na začátku 90. let založil finančně-poradenskou firmu a v této oblasti působil více než 15 let. V letech 2000 až 2005 byl prezidentem Asociace finančních poradců a zprostředkovatelů, později rovněž pracoval ve vedení Asociace finančních a investičních zprostředkovatelů. V letech 2005 až 2006 se věnoval konzultantské činnosti. V letech 2009 až 2012 zastával funkci předsedy Výboru pro finanční trh, poradního orgánu bankovní rady České národní banky.

ČAP je zájmovým sdružením komerčních pojišťoven, jejichž podíl na celkovém předepsaném pojistném v Česku činí zhruba 97 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK