CPI kupuje nákupní centrum Futurum v Kolíně

17.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Lucemburk/Praha 17. června (ČTK) - Realitní a investorská skupina CPI Property Group podnikatele Radovana Vítka kupuje nákupní centrum Futurum v Kolíně. Hodnota transakce činí 23 milionů eur (626,5 milionu Kč), informovala dnes firma. CPI si na financování akvizice vezme půjčku 17,25 milionu eur od ČSOB.

\"Koupě tohoto projektu je v souladu se strategií společnosti a výborně se hodí do našeho portfolia vysoce kvalitních nákupních center v atraktivních lokalitách se stabilními nájemci,\" uvedl v prohlášení ředitel divize Asset Management & Sales Tomáš Salajka.

Nákupní centrum má pronajímatelnou plochu 10.100 metrů čtverečních, zahrnuje supermarket, nákupní galerii s 50 obchody, restaurace a další vybavení, a také podzemní parkoviště pro 320 aut.

CPI patří k největším realitním investorům v České republice, kde je zároveň největším majitelem maloobchodních ploch. Vlastní jich 600.000 metrů čtverečních, což je zhruba desetina celkové rozlohy.

Sídlo firmy je v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na frankfurtské burze. Působí v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Německu. Loni firma zvýšila čistý zisk o 78 procent na 137,435 milionu eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK