Jankovič Českou pojišťovnu zatím nevede, čeká na souhlas ČNB

19.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Přestože se Marek Jankovič (49) měl stát novým předsedou představenstva a generálním ředitelem České pojišťovny od 1. června 2015, funkci zatím nepřevzal. Důvodem je fakt, že nezbytný schvalovací proces České národní banky ještě nebyl zcela dokončen, řekla ČTK mluvčí největší tuzemské pojišťovny Ivana Buriánková. ČNB se k případu nevyjádřila.

\"V současné chvíli nedokážu přesně říci, kdy bude regulatorní proces ukončen. Pan Jankovič se ujme funkce generálního ředitele ČP, jakmile bude tento proces ukončen,\" uvedla. Nyní působí Jankovič na pozici poradce v rámci Generali CEE Holdingu a připravuje se na formální převzetí funkce. Zatím vede ČP generální ředitel Generali CEE Holdingu a současný předseda představenstva České pojišťovny Luciano Cirina.

Jankovič měl ve funkci nahradit Jaroslava Mlynáře, kterému skončilo funkční období v září 2014. Jankovič vystudoval Slovenskou technickou univerzitu. Svou kariéru v pojišťovnictví začal v roce 1991 ve Slovenské pojišťovně. Od roku 1998 působil v Pojišťovně AIG Slovakia a od roku 2001 zastával vrcholné manažerské pozice v Allianz-Slovenské pojišťovně, kde byl v roce 2010 jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem.

Česká pojišťovna je největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem 23,9 procenta. Spravuje na osm milionů pojistných smluv. Je součástí skupiny Generali, jednoho z největších poskytovatelů pojištění v Evropě a největší evropské životní pojišťovny. Se 78.000 zaměstnanci po celém světě a se 65 miliony klientů ve více než 60 zemích zaujímá skupina Generali vedoucí postavení na trzích západní Evropy. Stále významnější pozici získává v Asii a v regionu střední a východní Evropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK