Hutní montáže získaly první zakázku v Bulharsku

22.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 22. června (ČTK) - Společnost Hutní montáže ze strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group získala v Bulharsku zakázku na výstavbu kotle a souvisejícího technologického zařízení za více než 130 milionů korun. Zařízení je určeno pro elektrárnu v průmyslové oblasti poblíž města Devnya. Pro firmu jde o premiéru na bulharském trhu, uvedla mluvčí Eva Kijonková.

Devnya leží asi 30 kilometrů od třetího největšího bulharského města Varna. \"Nový kotel bude sloužit jako další zdroj páry a elektrické energie pro sousedící chemický závod,\" uvedl generální ředitel Hutních montáží Miroslav Přecechtěl.

Smluvním partnerem Hutních montáží na zakázce je polská pobočka společnosti Foster Wheeler, která podle ředitele doposud spolupracovala výhradně s konkurencí z Polska. \"Dodávku ocelových konstrukcí navíc získala naše sesterská společnost ve vítkovické strojírenské skupině Vítkovice Power Engineering a na stavbu posíláme i naše unikátní mechanismy,\" uvedl Přecechtěl.

Hutní montáže jsou jednou z klíčových společností skupiny Vítkovice Machinery Group. Zabývají se velkými, především energetickými projekty napříč celým světem. Firma má přes 600 zaměstnanců. Za rok 2014 vytvořila zisk před zdaněním 34 milionů korun, což bylo zhruba desetkrát více než v roce 2013. Tržby společnosti měly hodnotu převyšující miliardu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK