Patrik Roman zůstane šéfem Pražských služeb i v dalších letech

24.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Generální ředitel Pražských služeb (PSAS) Patrik Roman obhájil svůj post a zůstane i v dalších letech šéfem firmy. Rozhodla o tom dozorčí rada podniku. ČTK to sdělily dva na sobě nezávislé zdroje dobře obeznámené s děním ve firmě. Romanovi nyní končilo jeho funkční období. Vyjádření Patrika Romana ČTK shání. Pražské služby většinově vlastní Praha.

Dozorčí rada potvrdila Romanovi setrvání ve funkci na další čtyřleté období již minulý týden ve středu. Pro ředitele je to již několikáté znovuzvolení ve funkci. Rozhodnutí dozorčí rady musí ještě schválit na svém příštím zasedání valná hromada firmy.

Vyjádření Patrika Romana ČTK shání, ředitel nereagoval na telefon ani na zaslanou SMS.

Praha se v minulosti pokoušela vykoupit menšinový podíl od menšinového vlastníka, firmy AVE. Loni na podzim se pokusila neúspěšně převést svoz komunálního odpadu pod Technickou správu komunikací. Tzv. pacht nebyl nakonec uskutečněn.

PSAS vykázaly za rok 2014 čistý zisk 76,99 milionu korun, přibližně o deset milionů víc než v roce 2013. Výnosy firmy byly loni asi 2,9 miliardy Kč. PSAS vlastní z větší části Praha, zbylé akcie má firma AVE.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK