Pošta nabídla v aukci budovu na hlavním nádraží za 36 milionů Kč

29.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. června (ČTK) - Česká pošta nabídla v novém kole elektronické aukce nemovitosti za 95 milionů korun. Nejhodnotnější je administrativní budova na pražském hlavním nádraží za vyvolávací cenu 36 milionů korun. Vyplývá to z dnešního oznámení pošty.

Pošta začala nepotřebné nemovitosti rozprodávat letos poté, co vláda zastavila transformaci státního podniku na akciovou společnost a uvolnila tak nakládání s majetkem. Celková účetní hodnota všech nemovitostí pošty přesahuje šest miliard korun.

Nabízená administrativní budova je zatím nejdražší položkou. Nachází se u magistrály nedaleko křižovatky U Bulhara, hned vedle Fantovy historické budovy hlavního nádraží. Druhou nejdražší draženou nemovitostí je pozemek U Stavoservisu v Praze Strašnicích o výměře 8322 metrů čtverečních za téměř 35 milionů.

Pošta loni vykázala zisk téměř čtvrt miliardy korun. Provozuje celkem 3200 poboček, do deseti let ale plánuje čtyři pětiny z nich převést na smluvní partnery v podobě franšíz. Tím chce ušetřit několik set milionů korun ročně. Pošta ke konci minulého roku zaměstnávala 31.742 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK