Požár drezíny u Střeně zastavilo dopravu na železničním koridoru

01.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 1. července (ČTK) - Dopravu na hlavním železničním koridoru v úseku mezi Olomoucí a Červenkou zastavil dnes odpoledne požár drezíny. Kromě kolejového vozidla poškodil požár také trakční vedení. České dráhy nasadily v obou směrech náhradní autobusy, týká se to i expresních vlaků. Výluka se předpokládá do 19:00. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár vznikl podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala v 15:10 v zastávce Střeň na Olomoucku, oheň zasáhl pracovní vlak. \"Oheň poškodil trakční vedení, provoz musel být zastaven,\" řekl dnes ČTK Drápal. Podle regionální mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové bude doprava na hlavním železničním koridoru spojující Olomouc s Prahou zastavena přibližně do 19:00. \"Doprava je tam v obou směrech nahrazena autobusy. Kyvadlová doprava je zavedena i pro expresy a dálkovou dopravu, cestující musejí počítat se zpožděním,\" řekla ČTK Šubová.

Požár kolejového vozidla na místě likvidovalo pět jednotek hasičů. Podle hasičů vznikl pořár v motoru, po 20 minutách od ohlášení události ho uhasili. Mluvčí hasičů Zdeněk Hošák ČTK řekl, že pak pokračovali v ochlazování motorového prostoru vozidla a termokamerou vyloučili další skrytá ohniska.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK