Americké akcie posilují díky nadějím na řešení řecké krize

01.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. července (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování posilovaly díky nadějím investorů na řešení řecké dluhové krize. K růstu akciového trhu přispěly rovněž příznivé údaje o vývoji ekonomiky Spojených států.

Krátce před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 0,7 procenta na 17.739 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne zvýšil o 0,6 procenta na 2075 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite si připsal rovněž 0,6 procenta na 5015 bodů.

List Financial Times dnes dopoledne informoval o dopisu, ve kterém řecký premiér Alexis Tsipras signalizuje ochotu přistoupit na většinu podmínek mezinárodních věřitelů pro uvolnění další finanční pomoci. Tsipras nicméně v odpoledním projevu opět vyzval své spoluobčany, aby v nedělním referendu podmínky věřitelů odmítli. Po této výzvě akcie o část svých zisků přišly, napsala agentura Reuters.

Organizace ADP dnes oznámila, že soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech v červnu vytvořili 237.000 nových pracovních míst, což představuje nejvýraznější přírůstek od konce loňského roku. Výsledek navíc překonal očekávání analytiků, kteří počítali se vznikem 218.000 pracovních příležitostí.

pmh hab

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK