Konica Minolta kupuje za stovky mil. dodavatele softwaru Webcom

02.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 2. července (ČTK) - Společnost Konica Minolta, která se zabývá tiskem a prodejem zařízení s tiskem spojených, kupuje českou společnost Webcom. Ta patří k jednomu ze tří největších dodavatelů vnitropodnikových informačních systémů a softwaru pro styk a komunikaci se zákazníky ve střední a východní Evropě. Hodnota transakce je několik set milionů korun a ještě ji musí schválit antimonopolní úřad, uvedl v tiskové zprávě předseda správní rady Webcomu Michal Zahradníček.

Pro českou pobočku Konica Minolta jde o největší investici a první akvizici IT společnosti ve střední a východní Evropě. \"Naplňujeme naši globální strategii, jejímž cílem je rozšíření nabídky v oblasti tiskových řešení o nové IT služby. Díky akvizici můžeme vyhovět trendu elektronizace a většího využití elektronických služeb v podnikové sféře,\" řekl generální ředitel české pobočky Tomáš Bednář. Společnost očekává růst v Česku i v zahraničí.

Webcom působil v Česku od roku 1998, loňský obrat společnosti byl 350 milionů korun, zaměstnává 140 lidí. Pracuje na platformě Microsoft Dynamics, a patří proto mezi největší partnery Microsoftu. \"Otevřeme jí cestu na zahraniční trhy a spolupráci zaměříme zejména na vývoj nových služeb a na nastavení společného přístupu k zákazníkům,\" uvedl Bednář. Webcom bude nadále působit pod svojí značkou a řídit ji bude současný management. Zahradníček očekává především růst na trzích ve střední a východní Evropě.

Rok 2014 ukončila Konica Minolta v ČR se ziskem 84 milionů korun a dosáhla obratu 1,6 miliardy korun. V Česku zaměstnává přes 300 lidí a postupně nabírá další.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK