Most nad D1 je zbouraný, auta místem projedou už za hodinu

06.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mirošovice (u Prahy) 6. července (ČTK) - Most nad D1 u Ostředku je zbouraný, auta místem projedou už za hodinu, v 10:00. Dálnice je kvůli této demolici od nedělního večera uzavřená mezi Mirošovicemi a Šternovem, tedy od 21. do 41. km. Zbytky mostu jsou odvezené, na místě se zametá a silničáři instalují svodidla. ČTK to dnes ráno řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Uzavírka tak skončí podle plánů.

Auta musela během noci místo objíždět přes Benešov. Nákladní vozidla nad 12 tun jezdila přes Tábor, Pelhřimov a na D1 se opět napojovala u Humpolce a opačně.

První část mostu byla zbourána v neděli kolem 21:30, šlo zhruba o jeho pětinu. Pět bouracích strojů pak dále pracovalo na rozebírání mostu během noci a zároveň byly jeho části hned odváženy mimo dálnici. \"Místo, kam se odvážela suť, se nacházelo jen pár set metrů od místa bourání,\" uvedl Rýdl.

Z tohoto místa se suť bude v následujících dnech odvážet. Pravý jízdní pás dálnice bude proto ještě uzavřen a doprava svedena podobně jako před uzavírkou do režimu dvou pruhů na Prahu a jednoho na Brno. Odklízecí práce potrvají do čtvrtka 9. července do 08:00.

Uzavření dálnice využili silničáři k dalším opravám na 24. a 29. kilometru. \"Ty už jsou také hotové,\" informoval Rýdl.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva dopravy mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je rozdělená na 21 úseků, které se modernizují postupně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK