Skončila čtrnáctihodinová uzavírka D1 mezi 21. a 41. kilometrem

06.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mirošovice (u Prahy) 6. července (ČTK) - Skončila čtrnáctihodinová uzavírka D1 mezi Mirošovicemi a Šternovem, tedy od 21. do 41. kilometru. Úsek byl zavřený kvůli demolici mostu u Ostředku. Dálnice byla otevřena podle plánů v 10:00. ČTK to dnes řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Podle policejního mluvčího Zdeňka Chalupy se uzavření dálnice obešlo bez komplikací.

Auta musela během noci úsek objíždět přes Benešov. Nákladní vozidla nad 12 tun jezdila přes Tábor, Pelhřimov a na D1 se opět napojovala u Humpolce a opačně.

První část mostu byla zbourána v neděli kolem 21:30, šlo zhruba o jeho pětinu. Pět bouracích strojů pak dále pracovalo na rozebírání mostu během noci a zároveň byly jeho části hned odváženy mimo dálnici. \"Místo, kam se odvážela suť, se nacházelo jen pár set metrů od místa bourání,\" uvedl Rýdl.

Z tohoto místa se suť bude v následujících dnech odvážet. Pravý jízdní pás dálnice bude proto ještě uzavřen a doprava svedena podobně jako před uzavírkou do režimu dvou pruhů na Prahu a jednoho na Brno. Odklízecí práce potrvají do čtvrtka 9. července do 08:00.

Uzavření dálnice využili silničáři k dalším opravám na 24. a 29. kilometru. \"Ty už jsou také hotové,\" informoval Rýdl.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva dopravy mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je rozdělená na 21 úseků, které se modernizují postupně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK