E15: MSM Martin koupila dvě slovenské zbrojařské firmy

14.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. července (ČTK) - Společnost MSM Martin, která patří do skupiny Excalibur Group, koupila slovenské zbrojařské firmy ZVS Impex a ZVS Holding. Chce tak upevnit svou pozici na trhu výroby munice, bude ji dodávat do zahraniční. Informuje o tom deník E15.

Obě slovenské firmy patřily dříve k hlavním výrobcům zbraní pro Sovětský svaz, po roce 1989 ale ubylo zakázek a společnosti musely propouštět. MSM Martin má ale už nasmlouvané nové kontrakty. \"Podařilo se nám uzavřít smlouvu na dodávku munice pro zákazníky ze zemí střední a východní Evropy, Afriky a Asie,\" řekla deníku mluvčí MSM Martin Dana Fúziková. Firma prý jedná i s novými zákazníky ze západní Evropy.

Skupina Excalibur je lídrem na českém trhu s vojenským materiálem, Karbox do ní patří od roku 2013. Do holdingu, který vlastní Jaroslav Strnad, spadá také Excalibur Army, Dako-cz nebo Nika Logistics. Strnad má většinový podíl i v automobilce Tatra Trucks, která ale není součástí Excalibur Group. Holding v Česku a na Slovensku zaměstnává kolem 1700 lidí.

V posledních měsících se do médií několikrát dostala Excalibur Army. Je jednou z firem, které měly pronajaté haly v areálu muničního skladu ve Vrběticích, kde došlo k výbuchům.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK