Dotace na zateplení skončily. Rozdaly víc než 995 milionů korun

22.07.2015 | , Finance.cz
BYDLENÍ


V rekordním čase dvou měsíců vyčerpali majitelé rodinných domů částku, která byla letos připravena na podporu zateplování nebo výměnu kotlů. Zatímco loni úřady prodlužovaly termín, do kdy je možné o dotace žádat, letos díky enormnímu zájmu o Novou zelenou úsporám navyšovaly objem finančních prostředků.

Původně bylo v dotačním programu Nová zelená úsporám připraveno 600 milionů korun. První žádosti byly podány 15. května a už v sobotu 4. července byla alokovaná částka vyčerpána. Příjem žádostí ale běžel dál do tzv. zásobníku. Ministerstvo životního prostředí se díky obrovskému zájmu lidí rozhodlo finance navýšit o dalších 300 milionů korun.

K navýšení byly použity finanční prostředky z dražeb emisních povolenek za druhé čtvrtletí tohoto roku. Ani tyto peníze ale nečekaly na své zájemce dlouho. Příjem žádostí byl ukončen 15. července. Lidé podali 4 322 žádostí za více než 995 milionů korun. Jen pro srovnání, loni trval příjem žádostí 9 měsíců, během nichž majitelé rodinných domů podali přes 6 000 žádostí téměř za 1,4 miliardy korun.

Více v článku Dotace na zateplení skončily. Rozdaly víc než 995 milionů korun na prodej.finance.cz.
Štítky:

Autor článku

Jana Poncarová

Jana Poncarová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ