Výkonným ředitelem České asociace pojišťoven bude Jan Matoušek

22.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. července (ČTK) - Prezidium České asociace pojišťoven (ČAP) jmenovalo na základě výběrového řízení novým výkonným ředitelem Jana Matouška, který se funkce ujme 10. srpna. Asociace o tom dnes informovala ČTK. Dosavadní výkonný ředitel ČAP Tomáš Síkora ukončil své devítileté působení v této pozici k 30. červnu.

\"Česká asociace pojišťoven bude pod mým vedením dále posilovat svoji roli jako aktivní a transparentní partner vlády v legislativním procesu, napomáhat kultivaci trhu vedením spotřebitelského dialogu, akcentem na vzdělávání a samoregulaci a bude otevřena spolupráci s partnery na finančním trhu a podnikatelskými organizacemi,\" uvedl Matoušek.

Dvaačtyřicetiletý Matoušek vystudoval Masarykovu univerzitu v Brně. Působil jako vrchní ředitel kabinetu ministra průmyslu a obchodu, generální sekretář Italsko-české obchodní a průmyslové komory a jako rada českého velvyslanectví v Římě pověřený vedením obchodního úseku. Od roku 2008 zastával funkci náměstka výkonného ředitele v České bankovní asociaci.

ČAP je zájmovým sdružením komerčních pojišťoven, jejichž podíl na celkovém předepsaném pojistném v Česku činí zhruba 97 procent.

fd rot

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK