Automobilka Hyundai dostala v Indii pokutu v přepočtu 1,6 mld. Kč

28.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bombaj 28. července (ČTK) - Indický antimonopolní úřad dnes vyměřil jihokorejské automobilce Hyundai Motor pokutu 4,2 miliardy rupií (1,6 miliardy Kč) kvůli jejímu podílu na praktikách narušujících hospodářskou soutěž. Podle úřadu se na těchto praktikách podílely rovněž automobilky Mahindra Reva Electric Car Company a Premier, které nicméně žádnou pokutu nedostaly.

Dnešní rozhodnutí je podle agentury Reuters pokračováním pokuty 25,5 miliardy rupií, kterou úřad loni v srpnu vyměřil 14 domácím a zahraničním automobilkám, včetně indické divize české Škody Auto.

Automobilky Hyundai, Mahindra Reva a Premier podle úřadu omezovaly přístup k náhradním dílům a diagnostickým zařízením, což vedlo k růstu cen oprav automobilů. Indická divize Hyundai se zatím k rozhodnutí úřadu nevyjádřila.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou společností Kia tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Společnost Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila už v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK