CME zvýšila ve druhém čtvrtletí základní zisk o 44 procent

29.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (Bermudy) 29. července (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další televizní stanice, zvýšila ve druhém čtvrtletí základní provozní zisk (OIBDA) o 44 procent na 46,8 milionu dolarů (1,14 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma. Společnosti stouply výnosy z televizní reklamy. Ve většině zemí, kde působí, se jí rovněž podařilo zvýšit podíl na trhu s televizní reklamou.

Ukazatel OIBDA představuje provozní výsledek před odpisy a amortizací. CME dnes zveřejnila tento výsledek při neměnných směnných kurzech.

Výnosy CME se při neměnných směnných kurzech ve druhém čtvrtletí zvýšily o osm procent na 166,8 milionu USD. Společnost to vysvětlila především vyššími výnosy z televizní reklamy, které stouply o devět procent.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Firmě se kromě vyšších výnosů z televizní reklamy podařilo zvyšovat i podíl na trhu s televizní reklamou. Ten jí ve druhém kvartálu stoupl v pěti že šesti zemí, kde působí.

\"Naše programy zaujaly první místa ve sledovanosti během jarní sezóny a náš celkový podíl na sledovanosti se zvýšil v pěti ze šesti zemí při současném snižování programových nákladů,\" uvedl v prohlášení druhý výkonný šéf CME Christoph Mainusch. Kombinace vyšších výnosů a nižších nákladů podle něj vedla k významnému zlepšení zisku OIBDA v celém prvním pololetí. \"Očekáváme, že tento trend bude nadále trvat po celý rok,\" uvedl také.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK