Provozní zisk Generali byl za pololetí nejvyšší za osm let

30.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 30. července (ČTK) - Provozní zisk italské pojišťovny Assicurazioni Generali v prvním pololetí stoupl o 11,3 procenta na 2,8 miliardy eur (75,7 miliardy Kč), což je nejvyšší údaj za osm let. Hospodaření firmy, která působí i v Česku, podpořil silný výkon divize životního pojištění.

Čistý zisk stoupl o 21,6 procenta na 1,3 miliardy eur. Celkové příjmy z pojistného vzrostly o 7,3 procenta na více než 38 miliard eur, z toho příjmy v divizi životního pojištění se zvýšily o 10,6 procenta, napsala agentura ANSA.

Generali v minulých dvou letech procházela transformací, kterou dokončila o rok dříve, než plánovala. Firma snižovala náklady a prodávala majetek, aby posílila ziskovost, podpořila budoucí růst a mohla zvýšit dividendy.

Skupina Generali je jedním z největších světových pojistitelů s předepsaným pojistným v roce 2014 přesahujícím 70 miliard eur. Se 65 miliony klientů ve více než 60 zemích zaujímá vedoucí postavení na trzích západní Evropy. V České republice byla Generali s tržním podílem 7,2 procenta loni čtvrtá největší.

Letos v lednu Generali dokončila koupi zbývajícího podílu ve skupině Generali PPF Holding, která je jednou z předních pojišťoven ve střední a východní Evropě, od české skupiny PPF. Součástí holdingu je například Česká pojišťovna. Přechodem plného vlastnictví GPH pod Generali se název holdingové společnosti změnil na Generali CEE Holding.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK