CETIN začal nabízet TV přes pevné linky dalším operátorům

03.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. srpna (ČTK) - Společnost Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) začala telekomunikačním operátorům velkoobchodně nabízet televizi přes pevné linky a videotéku. Operátoři pak budou moci služby nabízet koncovým zákazníkům. Televizní přípojky v síti CETIN dosud domácnostem nabízela jen sesterská O2 pod názvem O2 TV. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

CETIN se od O2 oddělil letos v červnu jako firma, která bude nabízet služby O2 a ostatním operátorům na velkoobchodním trhu. Vlastní pevnou a mobilní telekomunikační síť a datová centra.

\"Novou službou chceme podpořit nárůst počtu využívaných linek. V tuto chvíli jsme vyhodnotili, že IPTV je technologií, která pro to má nejlepší předpoklady. Nabízí zajímavý obsah a pokrokové funkcionality. Otevíráme tím i potenciál pro velké, střední, ale i malé telekomunikační operátory a nově také pro poskytovatele obsahu, kteří díky našemu produktu mohou začít poskytovat služby pro své zákazníky,\" uvedl obchodní ředitel firmy CETIN Petr Mádle.

Velkoobchodní služba pod názvem Televizní přípojka Basic je v současnosti dostupná pro 69 procent domácností. Využívá přitom metalické telefonní vedení, přes které fungují i internetové přípojky xDSL. O2 v současnosti eviduje v rámci své O2 TV 188.000 zákazníků.

Majoritním vlastníkem CETIN je investiční skupina PPF, která ovládá i O2.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK