Je kreditka přežitek?

04.08.2015 | , MQI Brno
Komerční sdělení


Jeden z prvních předchůdců karet vydal Amexv roce 1892. Karty byly papírové a při prokázání se získal zákazník bezplatné, eventuálně zlevněné služby.

Širší veřejnost si první kartu mohla užít „až“ v roce 1914. Vyúčtování mu přišlo vždy na konci měsíce. Rostoucí konkurence v roce 1910 přiměla obchodní řetězec Sears Roebuck nabídnout zákazníkům prodej na splátky – tzv. systém „Charge-it“ (Připište mi to na účet.). Tento systém se postupně rozrůstal a roku 1924 jej nabídla první síť čerpacích stanic. Říkali jí Courtesy Card a sloužila pro placení pohonných hmot, náhradních dílů a služeb. Systém jinak nazývaný „Buy now, pay later“ časem používala více než polovina čerpacích stanic v Americe. Stále si myslíte, že kreditka je výdobytek moderní doby? A když ne, co tedy je? 

Platit telefonem, rozhodně ano. Platit klíčenkou nebo náramkem? 

I to je možné. Technologie známá zhruba od roku 2003 se začala prosazovat až v roce 2011. NFC (near field communications – komunikace na velmi blízké vzdálenosti) je již běžnou součástí nejen většiny platebních karet, ale hlavně má i spousty dalších podob. Chcete držet krok, nevyndávejte peněženku. Chcete být opravdu in? Hledejte něco, co vám nabídne víc než jen pohodlné platby. Je jedno, jestli máte samolepku, prsten, nebo psí obojek s čipem. 

Podstatné je, zda vám karta nabízí služby, které opravdu používáte.

Kreditní karty v současné době nabízí klientům spoustu benefitů, o které vlastně nikdo nestojí. Slevy do obchodů, do kterých nikdy nikdo nešel, poukázky na věc, kterou si nevyzvednete. Právě proti přebujelým kreditním kartám se staví Chytrá karta - jednoduchá platební metoda, která nabízí jednu jedinou, ale nanejvýš praktickou věc -  rozloží jakýkoliv nákup v kamenném obchodě do 10 splátek. Bez navýšení a úroku. Pokud vám pak přijdou prémie, můžete zbytek doplatit najednou bez jakékoliv penalizace. O novém produktu se dozvíte více na chytrycip.cz/karta

Tento nový produkt vznikl jako startupový projekt společnosti Creative Dock. Jeho manažerka Iva Fišerová o něm říká: „Když se mi něco líbí, nechci obcházet obchody nebo brouzdat po internetu a hledat možnost splátek, chci si tu radost užít a koupit to hned. Občas něco potřebujete okamžitě a bojíte se, zda vám zbydou peníze na nečekané výdaje. Chytrý čip je v tomto případě ideální pomocník.  Kromě toho se mi ta klíčenka opravdu líbí,“ dodává s úsměvem. 


Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení