Dolar stagnuje kvůli nejistotě kolem úrokových sazeb v USA

04.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 4. srpna (ČTK) - Kurz dolaru se během dnešního obchodování výrazněji nezměnil. Řada neuspokojivých údajů o americké ekonomice totiž vyvolala nejistotu ohledně načasování růstu úrokových sazeb ve Spojených státech. Vzhůru zamířily měny spojené s komoditami, které tak reagovaly na stabilizaci cen ropy a kovů.

Jednotná evropská měna zůstala vůči dolaru téměř beze změny na 1,0951 USD. Dolarový index, který měří hodnotu dolaru vůči koši šesti hlavních světových měn, nepatrně klesl na 97,475 bodu.

\"Je to klidný den pro kurz většiny významných měn vůči dolaru,\" řekl agentuře Reuters analytik devizového trhu Brian Dangerfield z makléřské společnosti RBS Securities. \"Pozornost se soustředí na komodity a na měny vývozců komodit,\" dodal.

Slabé údaje o ekonomice Spojených států z posledních dnů vyvolaly pochybnosti o tom, zda by americká centrální banka (Fed) mohla již v září zahájit zvyšování úrokových sazeb. Sázky investorů na pozdější růst úroků nyní podle analytiků podkopávají dolar a poskytují prostor k růstu měn vývozců ropy a dalších komodit, jako jsou například Austrálie a Kanada.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK