Fortuna zveřejní výsledky, analytici očekávají propad zisku

27.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Společnost Fortuna dnes před zahájením obchodování na pražské burze zveřejní výsledky za první pololetí letošního roku. Analytici odhadují, že se čistý zisk společnosti propadl až o polovinu na 122 milionů korun. Zisk společnosti podle analytiků nezachrání ani objem přijatých sázek, který by měl letos pokračovat v dvojciferném růstu.

\"Čistý zisk očekáváme na úrovni 4,7 milionu eur (127,3 milionu korun), tedy meziročně o 48 procent níže,\" uvedl analytik J&T Banky Milan Lávička.

Společnost Cyrrus odhaduje pokles čistého zisku o polovinu na 4,5 milionu eur (121,9 milionu korun), BH Securities je s odhadovaným propadem o 26,9 procenta na 6,58 milionu eur (178,2 milionu korun) nejoptimističtější.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Působí v Česku, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Loni Fortuna zvýšila čistý zisk o 2,3 procenta na 15,9 milionu eur (436,5 milionu korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK