Akcie v USA v závěru dramatického týdne mírně klesají

28.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 28. srpna (ČTK) - Americké akciové trhy se v první polovině dnešního obchodování nepatrně klesají, na okamžik se ale ocitly i v mírném zisku. Investoři se po prudkých výkyvech v předešlých dnech nechtějí pouštět do větších obchodů a spíše vyčkávají.

Dow Jonesův index kolem poledne místního času (18:00 SELČ) ztrácel asi 0,3 procenta na 16.600 bodů, širší index S&P 500 odepisoval 0,1 procenta na zhruba 1985 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite vykazoval pouze nepatrný pokles na zhruba 4814 bodů.

Americké akcie zažily tento týden kvůli obavám ze zpomalení čínské ekonomiky nejhorší den za čtyři roky. Propad ale naopak vystřídal největší dvoudenní vzestup od finanční krize. Celý týden by tak mohl být pro všechny tři hlavní akciové indexy ziskový.

\"Dnešní výprodej je po dvou dnech enormního nárůstu normální,\" řekl podle agentury Reuters analytik Randy Frederick ze společnosti Charles Schwab. Mnoho investorů podle něj před víkendem upravuje portfolia. Pokles cen během týdne byl podle něj příležitostí k nákupu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK