GE Money Bank povede Tomáš Spurný, vystřídá Morriseyho

01.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. září (ČTK) - Novým generálním ředitelem GE Money Bank v ČR se od 1. října 2015 stane Tomáš Spurný (50). Jeho jmenování podléhá schválení regulátora. Spurný nahradí ve funkci Seana Morrisseyho. Banka o tom dnes informovala ČTK. Změna údajně nesouvisí s budoucím prodejem banky.

Spurný přichází do GE Money Bank ze skupiny Erste, kde byl naposledy generálním ředitelem největší rumunské banky BCR. Spurný svoji kariéru začal ve společnosti McKinsey and Company a má více než 30 let zkušeností z finančního sektoru. Působil jako generální a finanční ředitel ve velkých bankách v regionu střední a východní Evropy, včetně CIB Bank v Maďarsku, PPF, Komerční bance, CCS ČR a VÚB Banka Intesa Sanpaolo na Slovensku.

Morrissey se po více než čtyřech letech v čele české GE Money Bank přesune na novou pozici v rámci GE Capital. Bude zastávat roli ředitele strategie pro GE Capital International.

GE Money Bank patří s GE Money Auto a GE Money Leasing do skupiny GE Money. Ta je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.

Americký konglomerát General Electric ji chce do dvou let prodat. Koupě této šesté největší tuzemské banky, která má v ČR milion klientů, by podle expertů mohla být příležitostí pro některou ze světových velkých bank dostat se na český trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK