Libor Bosák z ČSOB Leasing povede leasingovou asociaci

02.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. září (ČTK) - Předsedou představenstva České leasingové a finanční asociace (ČLFA) byl zvolen předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČSOB Leasing Libor Bosák. V čele asociace nahradil dosavadní jednatelku společnosti ŠkoFIN Jiřinu Tapšíkovou, která byla od září jmenována členkou představenstva Volkswagen Bank Polska a bude působit ve Varšavě. Představenstvu ČLFA předsedala od roku 2011. ČLFA to dnes oznámila ČTK.

Bosák (50) zastával řadu manažerských pozic v rámci bankovní skupiny ČSOB. Byl místopředsedou představenstva ČSOB Leasing v ČR od založení firmy v roce 1995. V letech 2004 až 2009 působil ve skupině ČSOB na Slovensku, nejprve jako člen vedení finanční skupiny a od roku 2008 jako předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Leasing na Slovensku. Od roku 2009 je předsedou představenstva a generálním ředitelem ČSOB Leasing v ČR. Zároveň je prezidentem mezinárodní leasingové asociace IFLA.

Česká leasingová a finanční asociace je zájmovým sdružením nebankovních společností, které se zabývají finančním a operativním leasingem, úvěry a splátkovými prodeji pro domácnosti i podnikatele a factoringem. Od svého založení v roce 1991 prosazuje jejich společné zájmy a je partnerem orgánů státu při řešení problémů finančního trhu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK