Na D1 na Vysočině v neděli začnou opravy mezi Měřínem a Meziříčím

04.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 4. září (ČTK) - Na dálnici D1 začnou v neděli opravy mezi Měřínem na 134. kilometru a sjezdem Velké Meziříčí - západ na 141 kilometru. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) investuje do 7,2 kilometru dlouhého úseku dálnice miliardu korun. Jde o sedmý úsek D1, který bude opravován, sdělil dnes ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Stavební dělníci budou mezi Měřínem a Meziříčím nejdřív pracovat na přejezdech středního dělicího pásu, řidiče čekají první omezení.

Od 6. do 28. září bude u Měřína i u Velkého Meziříčí uzavřen levý jízdní pruh v obou pásech dálnice. Možnost nájezdu a výjezdu ale v těchto exitech zůstane zachována bez omezení,\" uvedl mluvčí.

Doprava bude v obou místech s omezením směrem na Prahu i na Brno vedena ve dvou pomocných jízdních pruzích širokých 2,8 a 3,5 metru. \"V místě uzavírky je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 80 kilometrů v hodině,\" doplnil Rýdl. Do užšího levého pomocného pruhu nesmějí zajíždět vozidla širší 2,2 metru. Stavební práce bude v tomto úseku provádět sdružení firem Eurovia CS a Strabag.

V dalším úseku D1 na Vysočině se řidičům nyní ulevilo. Dopravní omezení mezi Lhotkou na 153. kilometru a Velkou Bíteší na 162. kilometru skončila ve čtvrtek večer.

vst dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK