TTC Marconi otevře v Praze vývojové centrum za desítky milionů Kč

14.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. září (ČTK) - Tuzemský výrobce telekomunikační techniky TTC Marconi otevře v Praze centrum, které bude vyvíjet řídicí software i hardware pro optické telekomunikační sítě. Jedním z největších zákazníků má být nadnárodní společnost Ericsson. Centrum TTC Labs za několik desítek milionů korun v první fázi zaměstná 70 softwarových odborníků a vývojářů. ČTK to dnes řekli zástupci společnosti. Podobné centrum pro oblast telekomunikací v Česku není.

Tržby TTC Labs by příští rok měly dosáhnout desítek milionů Kč, ve střednědobém horizontu přes 100 milionů korun. Produkty, které se budou vyvíjet v TTC Labs, nyní využívá 90 telekomunikačních operátorů ve světě. \"Již několik let se podílíme na vývoji nejmodernějších optických telekomunikačních zařízení určených pro infrastrukturu operátorů. Nyní jsme se proto rozhodli v ČR založit vývojové centrum,\" uvedl výkonný ředitel TTC Marconi Richard Hartmann.

Vedle vývoje softwarových řídicích komponentů pro optická telekomunikační a dispečerská zařízení bude TTC Labs zajišťovat celosvětově tzv. podporu 3. úrovně. \"V praxi se jedná o akutní řešení problémů v sítích největších světových operátorů, kde je potřeba velmi specifických znalostí,\" dodal Hartmann.

Mezi speciality centra má patřit i tzv. bezpečnostní audit, tedy detekování slabých míst u síťových prvků. Současně bude navrhovat opatření jak slabiny eliminovat.

Do konce roku chce TTC Labs vypsat minimálně 20 nových pracovních pozic. Vedle inzerce chce hledat vhodné lidi i na školách nebo na doporučení z odborné komunity.

Historie TTC sahá do roku 1953, kdy byl založen Výzkumný ústav telekomunikací. Po revoluci na jeho základech vznikl podnik TTC, který získal italského partnera Marconi. TTC Marconi je nezávislý výrobce komunikačních sítí nové generace v regionu střední a východní Evropy a současně působí jako systémový integrátor v oblasti komunikační infrastruktury. Mezi největší zákazníky patří v tuzemsku ČEZ, SŽDC, PRE, Záchranná služba, Armáda České republiky a další.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK