NN pojišťovnu a penzijní společnost v ČR a SR povede Jiří Čapek

21.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. září (ČTK) - Novým generálním ředitelem NN pojišťovny a penzijní společnosti pro Česko a Slovensko bude jmenován Jiří Čapek (41). V srpnu z této pozice odešla do nizozemské centrály Renata Mrázová, společnost dosud řídil finanční ředitel Peter van Ooijen. Čapek působil od srpna 2014 jako generální ředitel NN na Slovensku. NN o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

\"V nové funkci bude mým největším úkolem provést NN v Česku a na Slovensku transformací, a to směrem k digitální budoucnosti,\" uvedl Čapek. Funkce se ujme v den, kdy bude do pozice oficiálně potvrzen Českou národní bankou.

Čapek je 17 let v bankovním sektoru, z toho 15 let na manažerských pozicích. Profesní kariéru začal jako konsultant v McKinsey & Company, kde se věnoval bankovnictví, telekomunikacím a energetickému průmyslu. Poté pracoval v Komerční bance v Česku a ve VÚB na Slovensku. Pracoval rovněž v Raiffeisen Group.

NN Životní pojišťovna působí na českém trhu od roku 1992, kdy pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna nabízet životní pojištění. NN Penzijní společnost začala nabízet soukromé spoření na penzi v roce 1995.

NN Group působí v 18 zemích, kde poskytuje služby 15 milionům klientů. Navazuje na 170letou tradici v oboru finančních služeb a její název je odkazem na pojišťovnu Nationale-Nederlanden, pod jejíž vlajkou NN v minulosti působila i v Česku. Zaměřuje se především na životní pojištění, důchodové spoření a investiční management, v některých zemích poskytuje i bankovní a další finanční služby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK