V chystaném datovém centru v Trianglu by mohlo pracovat 600 lidí

23.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 23. září (ČTK) - O pozemky v průmyslové zóně Triangle na Žatecku má zájem investor, který zde plánuje postavit datové centrum za 2,4 miliardy Kč. Nabídnout by mohl až 600 pracovních míst. Ústečtí krajští radní schválili záměr pronájmu a následného prodeje zhruba devětatřiceti hektarů tomuto investorovi. ČTK to sdělila mluvčí kraje Lucie Dosedělová. Jméno investora zatím kraj, který je vlastníkem strategické průmyslové zóny, neprozradil.

Výstavbu centra plánuje firma podle kraje od začátku roku 2018 do třetího čtvrtletí 2020. \"Výše investice by měla činit až 2,4 miliardy korun a měla by přinést až 600 pracovních míst,\" uvedla mluvčí.

Kraj pozemky investorům v zóně vždy nejprve pronajímá a zhruba po roce odprodává. Zájem firem se výrazně zvýšil poté, co vstup do Trianglu ohlásil jihokorejský výrobce pneumatik Nexen Tire. Společnost zpočátku zaměstná asi 1000 lidí. Investici oznámila také jihokorejská společnost Kiswire, která vyrábí kordová vlákna do pneumatik.

Ke konci letošního pololetí pracovalo ve firmách, které se usadily v průmyslové zóně Triangle, 2581 lidí. Je to o 444 pracovníků víc než ke konci loňského roku.

Od zaplnění Trianglu kraj očekává pokles nezaměstnanosti. Ta je v regionu dlouhodobě nejvyšší v rámci celé České republiky. V srpnu činila 9,2 procenta. Bez práce bylo na konci prázdnin v Ústeckém kraji 52.511 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK