Výrobce leteckých součástek má investovat v Mošnově až 2,5 mld Kč Doplnili jsme klíčové slovo letectví. --------------------

30.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - Do průmyslové zóny v Mošnově na Novojičínsku míří evropský výrobce leteckých součástek, který tam zaměstná až 300 vysoce kvalifikovaných pracovníků. Stavba nové továrny vyjde firmu na 100 milionů dolarů (téměř 2,5 miliardy korun). Před dnešní konferencí Invest More, která má v Praze představit investiční potenciál Moravskoslezského kraje, to ČTK řekl hejtman Miroslav Novák (ČSSD). Konkrétní jméno společnosti zatím nezveřejnil.

\"Je téměř jisté, že se v mošnovské zóně začne v následujících měsících zabydlovat významná společnost. V první etapě hodlá do svého podnikání v Moravskoslezském kraji investovat dvě miliardy korun a počítá do budoucna i se znásobením svého vkladu,\" řekl hejtman Novák, podle nějž nyní zbývá dořešit pouze drobné technické věci. \"Je to otázka týdnů. Do konce roku smlouvu podepíšeme a jméno investora odtajníme,\" věří Novák.

Hejtman ČTK řekl, že jde o evropského výrobce leteckých součástek, který chce v mošnovské průmyslové zóně postavit zcela nový závod s velmi moderními technologiemi. \"V první fázi se počítá se zhruba 300 novými pracovními místy. Jsou to místa s vysokou náročností na technickou kvalifikaci, protože ty výrobky mají vysokou přidanou hodnotu,\" dodal moravskoslezský hejtman.

Strategická průmyslová zóna Ostrava - Mošnov s rozlohou 200 hektarů patří k největším v Česku. Leží v blízkosti letiště, na které vede železniční trať. Kromě toho je nedaleko také dálnice. V současnosti je zaplněna zhruba jedna třetina, část zbytku je zamluvena. Volných je zhruba 60 hektarů. V zóně by mimo jiné měla vyrůst továrna Hyundai Mobis, která by měla do regionu přinést v horizontu několika let 600 až 900 nových pracovních míst.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK