Deka prodala kancelářskou budovu naproti Národnímu muzeu

30.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - Společnost Deka Immobilien prodala kancelářskou budovu Panorama Business Center naproti Národnímu muzeu nedaleko Václavského náměstí skupině Mint Investments. Skupina ji získala pro svůj uzavřený soukromý investiční fond Mint Fund 8 B.V. Dnes o tom informovala realitní poradenská společnost CBRE, která zastupovala prodávajícího. Cenu transakce firmy nezveřejnily.

Panorama Business Center byla ve Škrétově ulici na pražských Vinohradech postavena v roce 2000. Má 6800 metrů čtverečních pronajímatelné plochy a 91 parkovacích míst v podzemních garážích. Má osm nadzemních a tři podzemní podlaží. Panorama je držitelem certifikátu systému hodnocení komplexní udržitelnosti budov BREEAM In Use Good. Se současnými sedmi nájemci je aktuální obsazenost přibližně 60 procent.

Aktivita developerů v poslední době opět roste, v hlavním městě staví stále více kancelářských budov. Reagují tím na to, že firmy po krizi opět expandují a pronajímají si více prostoru. Celková výměra moderních kancelářských ploch tak v Praze na konci druhého čtvrtletí vzrostla na 3,13 milionu metrů čtverečních. Nejkvalitnější kanceláře zabírají 13 procent z celkové výměry.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK