Tisková zpráva Asociace občanských poraden k semináři v PSP

06.10.2015 | , Asociace občanských poraden
Tiskové zprávy


Jaké jsou největší problémy občanů, se kterými se obracejí na Občanské poradny? Kdo a co může pomoci jejich obtíže řešit?

Sociálně – právní problémy občanů z pohledu občanských poraden jsou tématem semináře, který se 8. října 2015 od 13 h uskuteční v budově Poslanecké sněmovny na Malé Straně, zasedací místnost č. 48/ přízemí - tzv. „Konírna“. 
Většina lidí se domnívá, že klienty poraden dnes na prvním místě tíží dluhová problematika. Do jisté míry je to pravda, ani zdaleka však ne celá. Velkou část své pomoci nabízejí občanské poradny v oblasti pracovně právní, při problémech s bydlením, vymáháním výživného či při jednání s úřady práce.  

Pod záštitou předsedy Výboru pro sociální politiku Jaroslav Zavadila o těchto a dalších tématech budou diskutovat zástupci Asociace občanských poraden s poslanci a představiteli MPSV. 

Občanské poradny do této debaty nepřicházejí jen s upozorněním na problémy občanů, ale i s konkrétními návrhy, jak jejich situaci řešit. 

V 14:30 proběhne za účasti pana předsedy Zavadila v přilehlých prostorách „Konírny“ k závěrům a výstupům semináře tiskový briefing pro zájemce z řad sdělovacích prostředků, na který Vás srdečně zveme.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy