Apple spustil prodej nového iPhonu 6S v Česku

09.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. října (ČTK) - Americký výrobce Apple dnes začal v Česku prodávat nové verze svého telefonu iPhone 6S a 6S Plus. První nedočkavci si mohli telefon pořídit po půlnoci na dnešek v prodejně Vodafonu na Václavském náměstí v Praze, ostatní obchodníci zahájí prodej nebo doručování dnes ráno. Vyplývá to z informací firem. Česko je jednou ze 40 zemí, kde se dnes telefon začíná prodávat.

T-Mobile kvůli novému iPhonu upravil otvírací dobu své značkové prodejny na Národní třídě již na 7:00. Pro obchod nachystal celkem 50 přístrojů bez závazku.

Telefon bez závazku stojí u T-Mobilu od 21.099 Kč, O2 cenu nasadila od 20.995 korun a Vodafone iPhone 6S s 16 GB prodává za 21.177 Kč. V Datartu je základní model za 21.190 korun, stejně jako v síti Euronics. Cena u operátorů může být nižší, pokud se zákazník zaváže k využívání jejich služeb.

O2 přišla s nabídkou výkupu starších iPhonů protiúčtem. O ceně budou rozhodovat prodavači podle typu a skutečného stavu přístroje.

Apple slaví s novým modelem úspěch. Během prvních tří dnů od uvedení na prvních 12 trhů prodal rekordních 13 milionů přístrojů. Nové telefony mají displej rozlišující sílu dotyku a také dokonalejší fotoaparát s rozlišením 12 megapixelů, což je vůbec první zvýšení od roku 2011. Nové přístroje také nahrávají video v rozlišení 4K a mají delší výdrž baterie. Nové modely iPhonů jsou vybavené devátou generací operačního systému iOS s řadou dalších vylepšení.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK