Continental v Jičíně rozšíří výrobu a přijme až 400 lidí

28.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jičín 28. října (ČTK) - Výrobce součástek pro automobily Continental Automotive Czech Republic rozšíří závod v Jičíně o novou výrobní halu pro lisování plastů a vytvoří až 400 pracovních míst. Jičínský závod vyrábí brzdové systémy a nyní zaměstnává asi 1460 lidí. O rozšíření závodu informovala jičínská radnice na svém webu. Continental Automotive Czech Republic patří mezi největší výrobní společnosti v ČR.

Stavbu nové haly již firma v polovině října zahájila položením základního kamene. \"Do konce roku budou vytvořeny základy a piloty a podle počasí se bude hala zastřešovat. Výroba by zde měla začít již v červenci 2016. Předpokládáme, že zde vytvoříme 300 až 400 nových pracovních míst,\" uvedl ředitel společnosti Ladislav Drážný. Nezaměstnanost na Jičínsku činí podprůměrných 3,7 procenta, ke konci září bylo v okrese bez práce 1971 lidí.

Continental Automotive Czech Republic se sídlem v Jičíně zahrnuje také závody ve Frenštátu pod Radhoštěm, Brandýse nad Labem, Trutnově a Adršpachu. Loni v nich v průměru pracovalo 7285 lidí. Loni firma zvedla tržby o 11 procent na 51,7 miliardy korun a vykázala zisk 1,71 miliardy korun. Jejími největšími odběrateli jsou skupiny Volkswagen, Ford, General Motors, Renault, BMW, PSA a Daimler Chrysler.

Závod v Jičíně vyrábí posilovače brzd a brzdové válce. Ve dvou závodech v Brandýse se dělají rádia, navigace, přístrojové desky, ovladače klimatizací, střešní moduly a palivové dopravní jednotky. Adršpach produkuje ostřikovače skel a světel a Trutnov palivová čerpadla a ventily na recirkulaci výfukových plynů. Frenštátský závod dělá různé elektronické systémy pro karosérie, přístrojové desky a řízení motorů a senzory teploty, rychlosti a polohy.

Vedle jičínské společnosti je hlavní akvizicí německého světového koncernu Continental v ČR pneumatikářská společnost Continental Barum Otrokovice.

ry jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK