ÚOHS povolil vstup E-commerce do prodejce s elektronikou CZC.cz

06.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 6. listopadu (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vstup E-commerce Holding do jednoho z největších tuzemských internetových obchodů s elektronikou CZC.cz. Dnes to uvedl v tiskové zprávě. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí dosud není pravomocné.

Obrat sítě e-shopů E-commerce Holding letos díky ovládnutí CZC.cz dosáhne čtyř miliard korun. V příštím roce by měl vzrůst o dalších 20 až 30 procent. Společnost, do které loni majetkově vstoupili miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, plánuje další akvizice internetových prodejců. Zaměřit se chce mimo jiné na segmenty chovatelských potřeb či dům a zahradu.

\"Vstup strategického investora vnímám jako posun dopředu, jak pro firmu, tak pro mě osobně. E-commerce Holding je jako jeden z mála partnerů schopen podpořit naši pozici specialisty a akcelerovat realizaci plánů na další rozvoj CZC.cz včetně zahraniční expanze,\" uvedl v srpnu dosavadní majitel internetového obchodu CZC.cz Josef Matějka.

E-commerce Holding má s Matějkou, který dosud ve firmě vlastnil 70 procent, CZC.cz společně kontrolovat. Podrobnosti o jednotlivých podílech ÚOHS nezveřejňuje.

E-commerce Holding provozuje síť 17 specializovaných e-shopů. Stojí za ním společnosti Rockaway a Czech Media Invest, prostřednictvím které do firmy loni vstoupili i Křetínský a Tkáč. E-commerce Holding provozuje e-shopy jako např. Hodinky.cz, Kolonial.cz či Sporty.cz. Rockaway nedávno oznámila, že koupila druhý největší e-shop v Česku Mall.cz a srovnávač cen Heureka.cz.

Jeden z největších internetových obchodů s elektronikou v Česku CZC.cz loni zvýšil tržby téměř o 40 procent na 2,4 miliardy korun. Má téměř 70 poboček, sortiment zahrnuje přes 20.000 druhů produktů.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK