Nejlepšími zaměstnavateli jsou například Marriott či Hilti

11.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. listopadu (ČTK) - V soutěži o nejlepšího zaměstnavatele ČR, kterou pořádá poradenská společnost Aon, letos v kategorii větších firem zvítězily GMC, Marriott a NetSuite. V kategorii malých a středních společností vyhrály Amgen, Grundfos a Hilti. K zisku titulu jim pomohla nadstandardně vysoká míra motivovanosti jejich zaměstnanců.

O ocenění Aon Best Employers v kategorii do 250 zaměstnanců letos usilovalo 28 firem. Větších společností se do soutěže přihlásilo o sedm méně. Hlavním kritériem pro udělení titulu bylo hodnocení firmy jejími vlastními zaměstnanci.

Podmínky pro získání titulu splnily v obou kategoriích tři firmy. Mezi společnostmi do 250 zaměstnanců šlo o farmaceutickou společnost Amgen, prodejce čerpadel Grundfos a prodejce stavebního nářadí Hilti. Mezi většími zaměstnavateli bodoval hotelový řetězec Marriott a dvě společnosti z oblasti informačních technologií - GMC Software Technology a NetSuite Czech Republic.

\"V porovnání s předchozími lety vidíme, že se rozevírají nůžky v motivovanosti zaměstnanců mezi nejlepšími firmami a ostatními. Nejlepší zaměstnavatelé mají v průměru 83 procent motivovaných zaměstnanců, což je o 33 procentních bodů více v porovnání s ostatními firmami na trhu,\" uvedla projektová manažerka studie Aon Best Employers Ivana Botošová.

Dlouhodobé analýzy společnosti Aon ukazují, že motivovaný zaměstnanec o své firmě mluví pozitivně, spojuje s ní svoji budoucnost a vynakládá úsilí navíc, které firmě pomáhá zlepšovat její obchodní výsledky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK