Bohemia Energy koupila konkurenční firmu Europe Easy Energy

20.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Společnost Bohemia Energy, největší alternativní dodavatel energií v Česku, koupila konkurenční firmu Europe Easy Energy. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Bohemia Energy Alžběta Šťastná. Dodala, že Bohemia Energy svůj úmysl převzít společnost Europe Easy Energy oznámila Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a čeká nyní na jeho povolení. Cenu transakce společnost nezveřejnila.

Podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) má Europe Easy Energy v současnosti asi 45.000 zákazníků. Elektřinu od ní bere přes 26.000 a plyn téměř 19.000 odběratelů. Energie firma dodává také necelé tisícovce zákazníků na Slovensku.

\"Věříme, že spojení obou firem přispěje ještě k větší spokojenosti zákazníků,\" řekl dnes ČTK jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík, s tím, že firma chce v akviziční politice pokračovat i nadále.

Bohemia Energy je podle OTE alternativním dodavatelem s největším počtem odběratelům v Česku. V říjnu od ní bralo 316.700 zákazníků elektřinu a asi 183.000 plyn. Již na začátku června přešlo k Bohemia Energy na základě akvizice asi 13.000 zákazníků energetické části firmy Global Energy.

V letošním prvním pololetí klesly tržby společnosti meziročně o čtyři procenta na 4,5 miliardy korun. Bohemia Energy to odůvodnila nezvykle mírnou zimou a obchodním rozhodnutím firmy nabídnout zákazníkům elektřinu a plyn za ještě výhodnějších cenových podmínek.

Společnost je součástí energetické skupiny Bohemia Energy, kterou kromě ní tvoří ještě společnosti Comfort Energy a Slovakia Energy, největší alternativní dodavatel energií na Slovensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK