Česká burza RM-SYSTÉM rozšiřuje počet obchodovaných zahraničních emisí

18.11.2015 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM připravila pro investory novinku v podobě rozšířené nabídky zahraničních emisí. Nyní lze na české burze investovat do akcií dalších sedmi zahraničních společností jako je Google, Apple a další.

Ode dneška lze obchodovat sedm nových zahraničních titulů na české burze RM-SYSTÉM. Jedná se o emise firmy Apple, největší společnosti obchodované na burzách, sociální sítě Facebook a Twitter, přední technologickou firmu Google, Deutsche Bank, německou automobilku Daimler a společnost AVG, významného hráče na trhu s bezpečnostním softwarem s původem v České republice. Akcie lze obchodovat pokynem EasyClick, tedy zadávat nákupy a prodeje akcií ve standardizovaných násobcích počtu akcií v rámci tzv. EasyClick lotů. Jedná se o poplatkově nejvýhodnější možnost, jak obchodovat akcie v českých korunách v malých a středních objemech. Fio banka jakožto tvůrce trhu zajišťuje jeho likviditu.

„V posledních letech dávají čeští investoři při obchodování stále větší přednost zahraničním titulům před domácími společnostmi. Proto jsme se rozhodli, že jim vyjdeme vstříc a umožníme obchodovat s akciemi dalších sedmi zahraničních firem. Na české burze RM-SYSTÉM je tak nyní možné nakupovat či prodávat cenné papíry celkem 14 titulů ze zahraničí, a to samozřejmě v korunách. Věříme, že tím pro ně bude česká burza ještě atraktivnějším obchodním systémem. Navíc již brzy máme v plánu přidat další titul – českou Kofolu,“ říká Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy