Deutsche Bank čeká kvůli jednorázovým nákladům rekordní ztrátu

21.01.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 21. ledna (ČTK) - Největší německý finanční ústav Deutsche Bank čeká za loňský rok kvůli odpisům a dodatečným nákladům rekordní čistou ztrátu 6,7 miliardy eur (181 miliard Kč). Akcie banky na středeční večerní oznámení společnosti reagovaly dnes propadem o čtyři procenta na sedmileté minimum.

Vysoká ztráta za loňský rok se očekávala, protože za třetí čtvrtletí Deutsche překvapila finanční trhy rekordní kvartální ztrátou 6,2 miliardy eur. Banka nyní předpověděla, že ve čtvrtém čtvrtletí utrpí ztrátu kolem 2,1 miliardy eur. Ta bude důsledkem nákladů na protahované právní spory a na restrukturalizaci, včetně propouštění. Výsledek za čtvrtletí a celý rok oznámí banka 28. ledna.

Nový šéf Deutsche Bank John Cryan, který nastoupil loni v červenci, slíbil nový start a zahájil radikální restrukturalizaci. Banka se ale potýká s nákladnými soudními spory kvůli minulým skandálům a zároveň se musí přizpůsobovat zpřísněným pravidlům pro bankovnictví. Deutsche Bank už za Cryana oznámila zrušení 15.000 pracovních míst a plánuje se zbavit aktivit, které zaměstnávají dalších asi 20.000 lidí.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK